Ga met een elektrische huurwagen op reisOp autovakantie met een elektrische wagen, gaat dat wel? De tijden waar een elektrische wagen enkel maar goed was voor korte verplaatsingen, zijn al even voorbij. Een elektrische huurwagen kan namelijk een perfect alternatief zijn voor een wagen met klassieke verbandingsmotor, zelfs als je op reis vertrekt. Met onze drie tips raak je perfect op je bestemming met een van onze elektrische huurwagens.  

Plan je laadstops 

Een elektrische wagen opladen vergt wat meer planning dan je tank vol diesel of benzine gooien. Elektrisch laden neemt namelijk wat meer tijd in beslag en laadpunten zijn soms ook minder voorhanden dan klassieke tankstations. Daarom is het een goed plan om je tankstops goed in te plannen. 

Wist je dat je eigenlijk niet veel tijd hoeft te verliezen bij het opladen? Plan het laden van je huurwagen gewoon samen met een tussenstop om een hapje te eten. Met een snellader is het bereik van je wagen snel weer aangevuld op de tijd waarin je gegeten hebt. 

Maak gebruik van een app

Op het eerste gezicht kan het moeilijk lijken om in te schatten waar je een elektrisch laadpunt kan vinden, maar je zoektocht naar een laadpaal hoeft niet moeilijk te zijn. Tegenwoordig bestaat er overal wel een app voor. Ook een geschikte laadpaal vinden doe je met een app. Chargemap, Plugsurfing, A Better Routeplanner (ABRP), Smoov en Fastned zijn enkele voorbeelden van zulke apps. Deze applicaties helpen je niet alleen om een volgend laadpunt te vinden, maar geven je ook ondersteuning bij het uitstippelen van je route. 

Beperk je snelheid

Het klinkt misschien een beetje als een tegenstelling, maar door trager te rijden, kan je sneller aankomen. Elektrische voertuigen houden er namelijk niet van om constant aan een hoge snelheid te rijden. De luchtweerstand en het gebrek aan opladen tijdens het remmen zorgt ervoor dat je verbruik aanzienlijk de hoogte ingaat. Door tegen een snelheid van 110 km/u te rijden in plaats van 130 km/u rijd je een stuk zuiniger. Hierdoor zal je minder snel moeten laden waardoor je over de hele rit tijd zal besparen.  

Ontdek hier onze elektrische Fiat 500e


Een elektrische wagen huren bij Bexx Verhuur 

Bexx Verhuur heeft de perfecte huuroplossing voor jouw bedrijf. Met een groot wagenpark en uitmuntende service helpen we jouw bedrijf meteen verder. 

Ontdek hier onze huurwagens

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!