Checklist: vertrek veilig op reis met een huurautoDe zomer is in zicht, en dat betekent vakantie. Kijk je uit naar een gezellige roadtrip doorheen het land met het gezin? Een goede voorbereiding is het halve werk. Met onze tips rij je steeds veilig met je huurwagen.

Kies een huurauto die bij je past

De belangrijkste factor voor je op reis vertrekt is het uitkiezen van een geschikte huurwagen waarmee je je reis zorgeloos kan afleggen. Kies je wagen op basis van volgende factoren:

 1. het aantal passagiers;
 2. hoeveel ruimte je nodig hebt;
 3. de reisroute die je aflegt (on of off-road);
 4. manueel of automatisch schakelen;
 5. soort wagen dat je mag besturen met je rijbewijs;
 6. benzine motor of elektrisch;
 7. nood aan extra opties.

Bandenspanning

Warme banden hebben meer lucht nodig dan koude banden. Zo vragen zomerbanden om een lagere druk dan winterbanden, want wanneer de temperatuur piekt, dan stijgt de bandenspanning. Ga je met veel personen of bagage op stap? Pomp je banden dan extra op. 

Airconditioning

Een goed aircosysteem is niet alleen goed voor een warme zomerdag, het werkt ook uiterst productief voor je concentratievermogen. Naast het verhogen van je comfort, zorgt het ervoor dat je als bestuurder fris achter het stuur zit. Zo is de kans kleiner dat je in slaap valt en brokken veroorzaakt.

Stand van de zon

Tijdens een zomerrit kan je last hebben van een laaghangende zon. Zeker in de vroege ochtend en de namiddag. Houd dus rekening met volgende zaken:

 1. Afstand houden; wanneer je zicht verstoort kan je beter je snelheid matigen. Is er een verrassend obstakel, dan heb je tijd genoeg om te anticiperen.
 2. Draag een zonnebril; dit is de eenvoudigste manier om jezelf en medepassagiers te beschermen. Zorg er altijd voor dat je een zonnebril op zak hebt want dit draagt bij aan je zicht tijdens lange afstanden.
 3. Analyseer het verkeer; let goed op het verkeer voor, maar ook achter je. Een laaghangende zon kan ook via de achterruit voor problemen zorgen. Probeer dus steeds het verkeer rond je te analyseren.
 4. Ruiten sproeien; zorg er steeds voor dat je autoruit proper is. Besproei je autoruiten goed en probeer deze schoon te houden. Ook de binnenramen houd je best zo schoon mogelijk. Dit kan met glasreinigingsmiddel en een doekje.

Ben je op zoek naar een huur- of bestelauto in de zomer?

Bexx Verhuur heeft de perfecte huuroplossing voor jou. Met een groot wagenpark en uitmuntende service helpen we jou meteen verder. 

Bekijk hier onze huurwagens

Bekijk hier onze minibussen

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!