Wat moet je doen als je een ongeval hebt met je huurauto?Hopelijk overkomt het je nooit, maar wat moet je doen als je een ongeval hebt met je huurwagen? Allereerst iedereen in veiligheid brengen, vervolgens eventueel de hulpdiensten contacteren. Als dat is gebeurd, vul je het Europees aanrijdingsformulier in, neem je - indien nodig - contact op met de pechverhelping en bel je ook met je verhuurbedrijf.

1) Breng alle inzittenden in veiligheid

Klein of groot, een ongeval zorgt altijd voor een shock. Toch is het belangrijk dat je tegelijk rustig blijft én snel reageert. Stop je huurauto meteen en ga na of er gewonden zijn: jijzelf, eventuele inzittenden in je huurauto of in die van de tegenpartij, mogelijk de aangereden persoon,... Breng ze allemaal zo snel mogelijk in veiligheid. Ernstig gewonde personen verplaats je best niet, tenzij er direct brand- of ontploffingsgevaar is.

2) Contacteer de hulpdiensten

Als de ernst van de verwondingen van jezelf of (een van) de betrokken personen groot is, contacteer je zo snel mogelijk de hulpdiensten. In de Europese Unie is dat overal het nummer 112, buiten de Europese Unie in een aantal gevallen niet. Controleer dat vooraf als je buiten de EU reist. 112 bel je voor dringende medische hulp en/of de brandweer, 101 voor dringende politiehulp. 

3) Vul het Europees aanrijdingsformulier in

Je kan je ongeval aangeven via het papieren aanrijdingsformulier dat je in het handschoenenkastje vindt. Vul dit zo snel mogelijk in. De voorkant bestaat uit een deel voor jou en een deel voor de tegenpartij. Onderaan is er een vak voor een schets van het ongeval. De achterkant kan je thuis verder invullen voor je het aan de verzekeraar van je verhuurbedrijf bezorgt. Tegenwoordig kan je je aanrijding trouwens ook digitaal aangeven via de app CrashForm, die je vindt in Google Play en App Store.

4) Schakel, indien nodig, de pechverhelping in 

Als je met je huurauto niet meer veilig kan rijden, schakel je best pechverhelping in. Dat is bij de meeste verhuurbedrijven inbegrepen in de prijs. Bij Bexx Verhuur is elke huurwagen all-in tot in de puntjes verzekerd, inclusief pechverhelping bij ongeval, 24/7 in heel Europa.

5) Breng je verhuurbedrijf op de hoogte

Neem zeker ook contact op met je verhuurbedrijf. Bij Bexx Verhuur helpen we je graag snel en efficiënt verder als je met je huurwagen in moeilijkheden verkeert.

Wil je zorgeloos een wagen huren?

Reserveer je voertuig bij Bexx Verhuur

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!