Waarop letten bij het huren van een remorque?Een remorque is handig, maar neemt anderzijds ook veel plaats in beslag. Gelukkig kan je een aanhangwagen huren wanneer je eentje nodig hebt. Natuurlijk moet je wel enkele zaken in acht nemen wanneer je een remorque wilt huren, zoals het type wagen waar jij mee rijdt. In dit artikel vind je meer uitleg over deze - en meer - aandachtspunten. 

Waarvoor heb je de remorque nodig? 

Eerst en vooral: denk na over het doel van de remorque. Er bestaan namelijk heel wat soorten aanhangwagens. Bezint eer ge begint en ga het gebruik ervan na. 

Dit zijn enkele mogelijkheden: 

Heb je een trekhaak? 

Om een remorque te vervoeren, heb je natuurlijk een trekhaak nodig. Heeft jouw wagen dit niet? Je kunt een trekhaak op jouw voertuig laten monteren, iemand zijn / haar wagen lenen of een auto met trekhaak huren

Hoe veel kan jouw wagen trekken? 

Het trekvermogen van je auto is te vinden op je gelijkvormigheidsattest, CoC of het keuringsbewijs. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het trekken van geremde en ongeremde aanhangwagens.

Rijbewijs B of BE

Je hebt een rijbewijs BE nodig wanneer de MTM (Maximum Toegelaten Massa) van het trekkend voertuig en de aanhangwagen samen 3,5 ton is. Indien beide samen meer wegen dan 3,5 ton, heb je een rijbewijs BE nodig. 

Onder bepaalde voorwaarden mag je met een rijbewijs B een aanhangwagen trekken:

  • Wanneer je met een aanhangwagen wil rijden met een MTM tot 750 kg.
  • Is de MTM van de aanhangwagen hoger dan 750 kg? Dan volstaat een rijbewijs B nog, zolang de MTM van de auto én de aanhangwagen samen niet zwaarder is dan 3,5 ton.
  • Het werkelijk te trekken gewicht mag niet meer zijn dan het trekvermogen van je auto.

Rijbewijs B of BE? 

Voor welk type aanhangwagen heb je een rijbewijs BE nodig? Wij lijsten het voor je op. 

Op zoek naar een geschikte aanhangwagen? 

Ontdek ons aanbod

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!