5 tips voor het inladen van een verhuiswagenHeb je binnenkort een verhuis op de planning staan? Het inladen van een verhuiswagen waarbij je de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk benut én de kans op beschadigingen verkleint is een hele uitdaging. Dankzij deze tips wordt verhuizen kinderspel. 

1. Een goede voorbereiding is goud waard.

Zorg dat je alle nodige verhuismaterialen voorhanden hebt om succesvol te kunnen verhuizen. Denk hierbij aan: inpakpapier, plakband, noppenfolie of vilt om je meubels te beschermen, sjorbanden en touw om grote stukken op hun plaats te houden tijdens het transport en eventueel een groot doek of een zeil om ervoor te zorgen dat alles proper blijft. Demonteer meubels maar zorg ervoor dat alle onderdelen mooi samenblijven. Zo kan je bijvoorbeeld schroeven en pootjes vastplakken aan de meubels. Gebruik zoveel mogelijk verhuisdozen van hetzelfde formaat, dit maakt het stapelen eenvoudiger. Plaats tot slot zware voorwerpen beneden in de dozen en lichte voorwerpen bovenaan. 

2. Begin met de zwaarste items

Plaats de zware voorwerpen zo dicht mogelijk tegen de cabine om ervoor te zorgen dat het gewicht niet op de achterassen komt. Dit kan tijdens het transport namelijk gevaarlijke situaties opleveren.  Huishoudelijke apparaten zijn het zwaarst en komen dus tegen de achterwand. Zorg er steeds voor dat huishoudelijke apparaten rechtop blijven staan en stapel er dozen op tot de nok. Zware voorwerpen kan je best zoveel mogelijk in het midden van de laadruimte plaatsen om teveel gewicht aan de zijkant te voorkomen.

3. Bescherm je meubels

Voor het inpakken van waardevolle, breekbare voorwerpen gebruik je best dekens, lakens, handdoeken of beddengoed als beschermingsmateriaal. Plaats vervolgens zware meubels zoals boekenkasten, bed, kledingkasten, enz in de verhuiswagen. Vul lege plekken vervolgens op met verhuisdozen en zacht opvulmateriaal. Indien mogelijk kunnen verhuisdozen ook in kasten geplaatst worden, zo gebruik je de ruimte optimaal en staan de kasten stabieler. 

4. Zet lange voorwerpen rechtop

Lange voorwerpen zoals banken kan je best verticaal plaatsen en met spanband vastmaken aan de zijwand. Hou de kussens apart en gebruik deze als vulmateriaal. Ook hier kunnen de lege plaatsen weer opgevuld worden met verhuisdozen of ander verhuismateriaal. 

5. Hou items die moeilijk te stapelen zijn als laatste over

Als allerlaatst worden de spullen die niet of moeilijk te stapelen ingeladen in de verhuiswagen. Denk hierbij aan fietsen, grasmaaiers, fitnessapparaten, enz. Tot slot komen hier de voorwerpen die je als allereerste weer nodig hebt bij het uitladen in het nieuwe huis: steekwagen, gereedschap en niet te vergeten: de koffiemachine.

Extra tips voor het inladen van een verhuiswagen

  • Niet elk voorwerp is geschikt om in een overvolle verhuiswagen te transporteren. Neem breekbare en waardevolle zaken bij voorkeur mee in de cabine of in een auto. 
  • Vergeet ook niet om bij een schuin aflopende straat of oprit steeds een remblok onder de wielen van de verhuiswagen te plaatsen.
  • En last but not least: 'wijs voor de start van de verhuis een persoon aan die verantwoordelijk is voor de indeling en laadvolgorde, om de goede vrede te bewaren'. Deze persoon blijft in de verhuiswagen en vertelt de dragers wat er eerst gebracht dient te worden. 

Op zoek naar een verhuiswagen die tip top in orde is?

Heb je geen zin om al je waardevolle bezittingen in een vuile verhuiswagen te laden? Neem vrijblijvend contact op met Bexx Verhuur.

verhuiswagen huren

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!