Ons aanbod aanhangwagensEen aanhangwagen of remorque wordt meestal gebruikt wanneer je tuinafval, bouwmaterialen en ander materiaal wilt vervoeren. Aanhangwagens nemen veel ruimte in, het is dus aan te raden om eentje te huren wanneer je dit nodig hebt, in plaats van een aanhangwagen te kopen. 

Wij verhuren verschillende modellen aanhangers die elk specifieke eigenschappen hebben. Hierdoor vind je steeds een geschikte aanhangwagen om tuinafval, bouwmaterialen, machines, voertuigen en andere zaken vlot te vervoeren. 

Het enige wat jij nodig hebt, is een trekhaak.

Hoeveel mag jouw wagen trekken? 

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoeveel jouw wagen mag trekken. 

Het trekvermogen van je auto is te vinden op je gelijkvormigheidsattest, CoC of het keuringsbewijs. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het trekken van geremde en ongeremde aanhangwagens.

Bij gebruik van een geremde aanhangwagen zul je meer mogen trekken, omdat deze aanhangwagens met je auto mee-remmen.

Welk rijbewijs heb je nodig? 

Indien de MTM van je aanhangwagen meer dan 750 kg bedraagt en de MTM van het trekkend voertuig + aanhangwagen meer dan 3.500 kg bedraagt, volstaat een rijbewijs B niet meer.

Het rijbewijs B met code 96 volstaat indien de MTM van je trekkend voertuig en aanhangwagen samen niet meer dan 4.250 kg bedraagt.

Overschrijdt de MTM van het trekkend voertuig plus je aanhangwagen de 4.250 kg, dan dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs BE.

Heeft je aanhangwagen een M.T.M. boven de 3,5 ton? Dan dien je zelfs een rijbewijs C1+E te hebben (behalve voor houders van een rijbewijs B+E afgegeven voor 1/05/2013. De MTM van het samenstel mag niet meer bedragen dan 12.000 kg).

Bekijk ons aanbod aanhangwagens

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!