3 tips voor het perfecte kinderzitjeOm de veiligheid van jouw kind te garanderen, plaats je een kinderstoel in je auto. Vandaag de dag zijn kinderzitjes geavanceerd en aangepast aan de leeftijd en groeifase van jouw kind. Daarnaast vind je verschillende zitjes, aangepast aan jouw wagen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, met deze 3 tips ben je klaar om de juiste keuze te maken. 

1. Koop een zitje speciaal ontworpen voor je kleine spruit


Er bestaan verschillende formaten en groottes van kinderzitjes, speciaal ontwikkeld voor de leeftijd en groeifase van jouw kind.

  • Groep 0+: de eerste groep is speciaal voor de allerkleinsten tot 13 kilo. Baby’s jonger dan 12 maanden hebben een erg kwetsbare hals. Met een 0+ autostoel zitten kinderen daarom tegen de rijrichting in. Zo zitten ze veiliger bij een botsing of ongeluk.
  • Groep 1: autostoeltjes uit deze groep zijn geschikt voor kinderen tussen de 9 en 18 kilo.
  • Groep 2-3: deze stoeltjes zijn geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilo. Het is een zitverhoger, waarbij je het beste kunt kiezen voor een model met een rugleuning.
  • Groep 1/2/3: sommige fabrikanten bieden een 1/2/3-model aan. Dit is een aanpasbaar model, geschikt voor kinderen van 9 tot 36 kilo.

2. Neem je kind mee naar de winkel 


Niet elk kind is hetzelfde, probeer de zitjes daarom eerst uit. Neem je zoon of dochter mee naar de winkel, zo ben je er zeker van dat het zitje groot genoeg is. 

3. Bekijk de kenmerken van het zitje zelf


Een kinderzitje is natuurlijk gemaakt om de veiligheid van je kind te garanderen. Let daarom zeker ook op deze zaken: 

Kies een autostoel die je makkelijk vast kunt zetten


En kijk of je auto de nodige ondersteuning biedt. Er zijn 3 verschillende manieren om een zitje vast te zetten. De eerste en meest bekende manier is met de autogordel. Deze stoeltjes passen eigenlijk in elke auto. Zolang er maar een gordel in zit. Een andere manier van vastzetten is de ISOFIX bevestiging. Je kunt het autostoeltje dan vastmaken aan de aansluitingspunten in je auto. Je auto heeft dan wel een ISOFIX aansluiting nodig. De laatste en nieuwste manier is I-Size. Deze aansluiting biedt de mogelijkheid om kinderen langer achteruitkijkend te vervoeren. Ook biedt I-Size als enige een goede bescherming bij een zijdelingse botsing.

Kan je het zitje vervoeren? 


Is het zitje gemakkelijk te vervoeren? Wissel je vaak van auto of wil je het zitje kunnen meegeven aan de grootouders? Houd dan rekening met het gewicht van het zitje. Ook wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt huren, is het belangrijk dat je het zitje kunt verplaatsen. 

Op zoek naar een personenwagen voor een korte of lange termijn? 


Bekijk de huurwagens van Bexx Verhuur

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!