Met deze 5 gouden tips neem jij veilig deel aan het verkeer in en rond LeuvenLeuven is een drukke stad, zowel studenten als inwoners en toeristen verplaatsen zich dagelijks op de wegen. Dat kan zorgen voor drukte en stress bij inwoners en bezoekers van de stad. Met deze gouden tips begeef jij je steeds veilig in de gezellige provinciehoofdstad. 

1. Volg de aangegeven signalisatie 

De stad Leuven geeft duidelijk aan waar je wel en niet mag rijden. Dit doet de stad om ongevallen te voorkomen. 

Op hun website krijg je een duidelijk overzicht van deze signalisatie.

Veiliger verkeer in Leuven met SAVE 

De stad Leuven zet sterk in op verkeersveiligheid, onder andere door het SAVE-charter te ondertekenen. SAVE staat voor Samen Actief voor VEilig Verkeer. Leuven geeft met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid. De stad verklaart hierbij dat ze een globaal en gecoördineerd beleid zal ontwikkelen om alle weggebruikers, in het bijzonder kinderen en jongeren, beter te beschermen. 

2. Zoek op voorhand op waar je kunt parkeren 

Ben je niet van Leuven, maar ga je er op bezoek, naar een concert of shoppen? Zoek dan op voorhand op waar je kunt parkeren. Zo vermijd je dat je eindeloos moet rondrijden. 

3. Vermijd wegenwerken en extra drukte 

Naast de parkeerplaatsen, zoek je best ook op waar er wegenwerken zijn. Op de website van stad Leuven vind je alle informatie over de wegenwerken terug. 

Evenementen kunnen ook extra drukte met zich meebrengen. Wees voorbereid, bekijk alle evenementen en wegblokkades voor je vertrekt.

4. Gebruik je gezond verstand en pas de verkeersregels toe

De meest logische tip die we kunnen geven is : pas de verkeersregels toe. Zo vermijd je niet alleen boetes, maar zorg je integraal voor een veiligere reis. 

5. Veiligheid en comfort in een huurwagen van Bexx Verhuur 

Om je te ondersteunen tijdens je rit, kan je rekenen op Bexx Verhuur. Wij staan garant voor een comfortabele én veilige autorit, of het nu voor je plezier, een verhuis of een vakantie in eigen land is. 

Bekijk onze huurwagens

Meest recente posts

Testimonials

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laat van je horen

Wil je meer informatie over onze huurwagens?

Wij beantwoorden graag al je vragen. Wij staan klaar voor jou!